Rólam

Gerébi Dóra vagyok, és ezúton igyekszem röviden bemutatkozni nektek, mert úgy gondolom, sokkal jobb, ha tudjátok ki lakozik egy márka, vagy egy oldal mögött. 

Engem a művészet és az edukáció kettőse éltet.

Egész életemben ezt a kettőt ötvözve dolgoztam: 12 éve kampány és reklámtervezéssel és kivitelezéssel, szövegírással és grafikával foglalkoztam olyan intézetek (pl. az általam nagyon nagyon szeretett, ám mára már bezárt Corvinus Nyelvvizsgaközpont) számára, akikkel közösen edukálhattam az embereket egy adott témában.

2018 óta foglalkozom a horgolással, kezdetben még hobbiszerűen, mára viszont már ez lett a főfoglalkozásom.

A megmagyarázhatatlan pillanat

Egyszer, 2018-ban ahogy sétáltam haza, azt éreztem, hogy be kell mennem a közeli kisboltba. Nem tudtam miért, de bementem. Úgy éreztem hogy balra kell néznem, majd oda kell mennem az újságokhoz. Megjegyzem, soha nem érdekeltek ezek az újságok. De akkor ott megláttam egy Praktika Amigurumi újságot. Nem tudtam miféle dolog ez, de úgy éreztem megveszem, és én is ilyet akarok csinálni! Valahogy... 

Aztán hazatérve áttanulmányozva az újságot, arra gondoltam, hogy akkor csináljuk rendesen. Előfizettem egy online, magyar nyelvű videós tanítókurzusra, ahol az alapvető dolgokat elsajátítottam. Persze megtehettem ezt volna a youtube-on, vagy bárhol máshol keresve is, de akkor még nem tudtam hogy pontosan mit hol lehet megtalálni. De nagyon is jól tettem, hiszen nagyon jó alapot szereztem ezáltal meg. 

Az első munkáim nagyon viccesek voltak, de annál lelkesebben készítettem őket. Most jutottam el oda, hogy már saját mintákat készítek és végre weboldalt is készítettem nekik.

Régebben a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy érteni fogok a mintaíráshoz, de a sok gyakorlás és évek eljuttattak oda, hogy egyre különfélébb minták készítésével teszem próbára magam.

Stílusomat tekintve inkább a realisztikusság az, ami vonz, és azon belül is beleszőve a saját ízlésem, megjelenítésvilágom. Ettől lesz minden mintatervező egyedi, és ha mindenkit megkérnénk, hogy tervezzünk egy lepkét, mindannyiunknál máshogy fog kinézni az a lepke. :)

Az ízeltlábúak iránti fokozott érdeklődésem megmagyarázhatatlan eredetű. Egyszerűen úgy érzem, hogy ez a téma kimondottan érdekel, megunhatatlan, és kifogyhatatlan mennyiségű információt lehet még megtanulni benne. Ehhez az izeltlabuak.hu és a magyar Rovartani Társaság weboldala nyújtja számomra a legfőbb online segítséget, illetve olyan Facebook-csoportok, mint a "Rovarhatározó". A rovarok, bogarak külső jellegeinek tanulmányozása az, ami kifejezetten érdekel, így a tervezéseim fő fókuszában ezek a lények állnak. 

Igyekszem évente többször is részt venni budapesti vásárokon, amelyekről előzetesen mindig információt nyújtok a Facebook és Instagram oldalamon. Legfőbképp a TerraPláza, TerraAkva, illetve a KMO Rovarbörze eseményen fogtok velem találkozni.

Ha bármilyen kérdés merülne fel akár velem, a mintáimmal, termékekkel kapcsolatban, keress nyugodtan, igyekszem mindig azonnal válaszolni. 

De talán legjobban az alábbi videó mutat be engem:

@dorihorgolta Életem egy ideje... Na most igazán betekintést nyertél a kulisszák mögé ???? Ja, ha te is szeretnél világító horgolótűt, gyere a weboldalamra: www.dorihorgolta.hu #dorihorgolta #horgolás ♬ eredeti hang - Stingrayy